Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Askartelua tämäkin

Tänään vietettiin ystäväni suloisen pojan ristiäisiä, jonne ystäväni pyysi minua tekemään kakun. Tehtävä oli kunnia, joskin aika stressaava sellainen ;) Tosin ihan itsestäni johtuen, sillä kakun suhteen ei erityisen tarkkoja toivomuksia ollut, sain siis suhteellisen vapaat kädet. Hiukan katselimme ystäväni kanssa kakkukuvia netistä, jotta tiedän vähän makua sen suhteen mikä toisen silmää miellyttää. Onneksi meillä on mitä ilmeisimmin tässä(kin) asiassa hyvin saman kaltaiset maut :)

Mutta niin, tällainen siitä kakusta sitten tuli.


Kyseessä oli tarkemmin analysoituna suklaakakku, jossa täytteenä suklaavaahtoa sekä Lemon Curd- tahnaa. Päällystys on hoidettu kotitekoisella vaahtokarkkimassalla. Ruskeat koristepallurat sekä kengät suklaan makuista sokerimassaa (kenkien valkoinen osa vaahtismassaa), vihreät palikat sekä "nauhat" niin ikään vaahtismassaa. Lumihiutaleet pikeeriä.
Kakkupohjan kanssa yritin olla ovela ja laittaa vuorotellen kahdenlaisia pohjia. Toinen käytetyistä pohjista oli runsaan suklainen pohja ja toinen suklainen sokerikakkupohja.

Valitettavasti en tajunnut ottaa kuvaa kakusta leikattuna, mutta sisus näytti hyvin pitkälti samalta kuin eilen illalla paniikissa valmistamassani varakakussa:Koristeena olleet kengät tein Pionilaakson ohjeilla ja kaavoilla. Olivat ihan ihka ensimmäiset tekemäni moiset, siksi annan itselleni anteeksi kenkien kauneusvirheet. Tämä kakku noin muutoin oli toinen koskaan tekemäni topsy turvy- kakku, siihen nähden en ollut ihan tyytyväinen tulokseen... Mutta oli kyllä aikamoinen epäonnen kakku tämä, että ehkä pitää vain olla tyytyväinen siihen, että se ylipäänsä pääsi tarjoilupöytään ehjänä, ajoissa ja kehujakin sai :)

Kiitos vielä Annalle luottamuksesta ja onnea ihanalle, suloiselle Joonalle ♥


Ystävällisin terveisin

Sinikka

4 kommenttia:

 1. WAU! Mielettömän upea kakku!

  VastaaPoista
 2. Carola, kiitos paljon! :)

  VastaaPoista
 3. AIVAN LOISTAVA, KAUNIS KAKKU!!!

  -A-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Anu! :) Monta asiaa tekisin kyllä varmaan nyt toisin, mutta tekemällähän sitä oppii.

   Poista

Kiitos kommentistasi ja käynnistä! Tervetuloa uudelleen :)

--------

Thank you for your comment and visit! Welcome again :)