Sivut

perjantai 21. tammikuuta 2011

Leipuri Hiiva

Joskaan en ole mitään hiivaleipomuksia nyt lähiaikoina harrastanut, mutta muunlaista kyllä :) Eräs pulla on ollut mietintämyssyssä jo jokusen hetken, mutta en ole saanut aikaiseksi. Jotenkin pelottaa alkaa tehdä pullaa, kun ne eivät tahdo minun käsissäni koskaan onnistua...

Mutta niin, tänään tuli kokeiltua monien hartaasti kehumia pätkismuffineita. Tai no oikeammin ihmiset taitavat olla ihastuneita pätkiskakkuun, mutta sama periaate. Tein Kinuskikissan sivuilta löytyvällä ohjeella ja tuli kyllä oikein hyviä. Eivät omiksi lemppareiksi nouse, mutta hyviä kuitenkin :)
Aivan vuoden ensimmäisinä päivinä kokeilin myös eräänlaista marenkikakkua. En ollut koskaan ennen tehnyt marenkia ja oli ihan hauska ja sinänsä onnistunut kokemus. Kakku itsessään ei ollut oikein omaan makuuni, kakkuun tullut täyte oli makuuni kohtalaisen ällöä (jos ihan suoraan sanon), erityisesti inhotti hiukan hyytelömäinen koostumus. Tästä syystä en koskaan tee myöskään hyydykekakkuja, ihan pelkkä ajatus saa niskavillat pystyyn :)
Tämän kakun ohje oli myös Kinuskikissalta, joskin muuttelin ohjetta hiukan (tuoreita mansikoita ei nyt sattuneista syistä ollut tammikuun eka päivä saatavilla, joten käytin pakastettuja kotimaisia vadelmia, lisäksi suklaana ihan Fazerin sininen, kun en Daim-suklaasta tykkää). Hiukan paljon hienompi myös on tuo Kinuskikissan versio, mutta puolustaudun sillä, että tein tämän tuotoksen kiireessä sekä vajavaisin valmisteluin ;)
Tämän kakun tein, kun vanhempani kävivät meillä kahvittelemassa, oli ikään kuin myöhäinen synttärikahvittelu.

Tänään tuli tehtyä myös yksi kortti, jota en tosin voi vielä julkaista. Kortti valmistui eräälle nuorelle neidille, joka varmastikin tunnistaa itsensä, jos täällä poikkeaa ;) Julkaisen kuvan sitten, kun neitokainen on korttinsa saanut!

Ystävällisin terveisin

Sinikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ja käynnistä! Tervetuloa uudelleen :)

--------

Thank you for your comment and visit! Welcome again :)