Sivut

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Huovutuskurssin satoa osa 2

Ja huovutuskurssin tiimoilta jatkuu.

Teimme tosiaan kaikenlaisia kokeilujakin kurssilla, joista nyt seuraavaksi kuvia. Valtaosa olisi tarkoitus työstää jonkinlaisiksi tuotteiksi, mutta katsotaan kuinka sitten lopulta käy.

Aivan kurssin alkuun kokeilimme kolmea erilaista tapaa luoda huopaan kolmiulotteista pintaa. Näistä oli alkujaan tarkoitus tehdä 3-osainen seinätekstiili, mutta suunnitelmat muuttuivat matkan varrella, eikä sitä lopulta vaadittukaan. Itse kyllä ajattelin ne sellaiseksi vielä jatkaa. Joskus.

Näissä oli jo sitten sitä tekemisen makua eri tavalla kuin aiemmin esittelemässäni taulusarjassa, sillä nämä pohjahuovat on ihan itse huovutettu ;)

Tällainenkin työ tuli tehtyä. Tässä kokeiltu luoda 3-ulotteista pintaa huopakuvioilla sekä villalangalla kirjomalla. Tarkkasilmäinen voi tunnistaa näissä kukissa käytetyn työvälineenkin.


Näissä kahdessa seuraavassa sitten kokeiltu 3-ulotteisuuden lisäksi väriefektiä.Ja loppuun vielä huovutetut kivet. Isommassa on sisällä styrox-palloja ja pienemmässä tattarin akanoita. Näitä oli aika hauska tehdä, joskin vaatisi harjoitusta, että pääsisi siihen aidon kiven ulkomuotoon :)Ystävällisin terveisin

Sinikka

3 kommenttia:

 1. Ihania nuo kaksiväriset, kolmiulotteiset jutut! :)

  -A-

  VastaaPoista
 2. Hauskoja kokeiluja... varsinkin tuo sini-valkoinen taulu miellytti tällä kertaa silmääni.
  Sen verran olen päässyt kokeilemaan joskus itsekin huovuttamista, että voin kuvitella varsinkin noiden kivien huovuttamisen olleen jopa terapeuttista; pyörittely ja tunnustelu kun työ muotoutuu pikku hiljaa siihen suuntaan kuin haluaa.

  VastaaPoista
 3. Anu: Kiitoksia paljon! :)

  Ritva: Kiitos jälleen kommentistasi! Huovuttaminen tosiaan ylipäänsä on sellaista puuhaa, jota moni kuvailee terapeuttiseksi. Ja onhan se sitä :) Kivien kanssa on alkuun vähän hukassa ja hankaluuksia, kun tuntuu että leviävät käsiin, mutta homma muuttuu äkkiä kivaksi, kun alkavat huopua ja pysyvät hyppysissä. Huovuttaminen on siitäkin mukavaa, että ei tarvitse välttämättä hurjan isoa tilaa, kummoisia varusteita tai kovin paljon aikaakaan. Tai riippuu tietysti ihan kuinka kovasti innostuu ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ja käynnistä! Tervetuloa uudelleen :)

--------

Thank you for your comment and visit! Welcome again :)